top of page
Man_Yau_BOY (59).jpg

Hos Boy konsthall kan du uppleva samtidskonst mitt i Bollebygds centrum. Här visas lokala och internationella konstnärer. Kom in på en kaffe och prata med utställningsvärdarna. Ta gärna även en titt i konstshopen. Välkomna!

AKTUELLT

SHOP

HITTA HIT

HISTORIA

ÖPPETTIDER

AKTUELLT

Boykonsthall_2000x1500.jpg

BOYS BOYS BOYS

23 september – 28 oktober

När skymningen sveper in över Bollebygd öppnas dörrarna till Boys boys boys, en drömsk tillflyktsort där virriga hjärnor och trötta fötter kan släppa taget om verkligheten och färdas bort över upplevelsehorisonten.

Extended.png

BUSSRESOR MED GIBCA EXTENDED

Lördag 23 september

Första rymdresan - en busstur genom möjliga framtider

Ulricehamn - Finnekumla - Bollebygd - Ulricehamn

Lördag 7 oktober

Andra rymdresan – en busstur genom möjliga framtider
Göteborg – Skene – Uddebo – Finnekumla – Bollebygd – Göteborg

Välkommen på ett häpnadsväckande äventyr genom möjliga framtider! Kliv ombord på vår rullande farkost och gör dig beredd på att navigera genom tid, rum, framtider och alternativa världar.

 

Förbokning krävs! Resan är gratis, mat och dryck finns att köpa längs vägen.

KONSTSHOPEN

I konstshopen hittar du designföremål och smycken från utvalda konstnärer.
 

Shopen är öppen i samband med utställningar. Välkommen in!
 

Vill du sälja dina verk i shopen? Skriv till oss på boykonsthall@teaternu.se så berättar vi mer.

Här hittar du design från

Shop_boykonsthall
img_2575_edited.jpg
img_2559_edited.jpg

HITTA HIT

Address

Göteborgsvägen 21

517 36 Bollebygd

Öppettider

Torsdag

15:00 – 18:00

Fredag

15:00 – 18:00

Lördag

11:00 – 14:00

Tillgänglighet

Parkering och särskild parkering för personer med nedsatt rörelseförmåga finns precis utanför. Lokalen ligger i markplan, entrén mot gatan har breda dubbeldörrar och öppnas automatiskt. Ingen tröskel.

BOY KONSTHALLS HISTORIA

IMG_1690_edited.jpg

Boy konsthall startades 2017 av systrarna Sara och Maja Östebro, båda uppväxta i Bollebygd.

Utgångspunkten var att undersöka vad som händer när Bollebygd blir en plats där ny samtidskonst skapas och vad kan konsten göra för utvecklingen lokalt?

Förutom att här arrangera utställningar och husera en småskalig konsthantverksbutik driver vi ett residensprogram där konstnärer bjuds in för att skapa nya verk med Bollebygd som backdrop. 

KULTURNÄMNDEN, VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN 2020:

Boy konsthall har etablerat sig som en aktör med hög konstnärlig kvalitet i ett område som saknar kulturinstitutioner eller konsthallar. Med sin placering i ett köpcentrum i Bollebygd når man en publik som inte nödvändigtvis själva sökt sig till samtidskonsten. Boy konsthall har under de här åren fått medfinansiering från både kommun och kommunalförbund och upparbetat ett stort förtroende i konstvärlden. ett initiativ som väsentligt ökat tillgången till samtidskonst av hög kvalitet för invånarna utanför storstaden. 

UTBILDNINGSNÄMNDEN, BOLLEBYGDS KOMMUN 2023:

Sara och Maja Östebro på Boy konsthall bidrar med en stor dos av högkvalitativ samtidskonst till Bollebygd. Med sin konsthall är de djärva, kreativa och framåtsyftande och sätter Bollebygd på den kulturella kartan i Västsverige. De visar att konst kan ha en plats även i mindre samhällen och konsthallen blir såväl ett besöksmål som något att vara stolta över.

bottom of page