top of page

AKTUELLT

SHOP

HITTA HIT

HISTORIA

ÖPPETTIDER

Hos Boy konsthall kan du uppleva samtidskonst mitt i Bollebygds centrum. Här visas lokala och internationella konstnärer. Kom in på en kaffe och prata med utställningsvärdarna. Ta även en titt i konstshopen. Välkomna!

AKTUELLT

Boy-Bild.jpg

NILS EKMAN

18 november – 16 december

 

I utställningen COG visar Nils Ekman nya verk bestående av en serie objekt och en serie teckningar. Objekten utgörs av anatomiska modeller av skallben täckta med sågspån. Vid sidan av objekten visas en serie blyertsteckningar. Teckningarna är schematiska och det är svårt att avgöra vad de föreställer. Liksom tekniska ritningar av föremål som väntar på att bli tillverkade väntar dessa skisser på att färdigställas i betraktarens huvud.

kulturungdom_edited_edited.jpg

OPEN CALL - KONSTNÄR SÖKES!

KulturUngdom och Boy konsthall samarbetar för att skapa plats för unga konstnärer verksamma i Västra Götaland - och söker nu efter en konstnär som är intresserad av att presentera sina alster i en separatutställning på Boy konsthall.

 

Ansök senast 30 november
Besked ges senast 11 december

KONSTSHOPEN

I konstshopen hittar du designföremål och smycken från utvalda konstnärer.
 

Shopen är öppen i samband med utställningar. Välkommen in!
 

Vill du sälja dina verk i shopen? Skriv till oss på boykonsthall@teaternu.se så berättar vi mer.

Här hittar du design från

Shop_boykonsthall
img_2575_edited.jpg
img_2559_edited.jpg

HITTA HIT

Adress

Göteborgsvägen 21

517 36 Bollebygd

Öppettider

Torsdag

15:00 – 18:00

Fredag

15:00 – 18:00

Lördag

11:00 – 14:00

Tillgänglighet

Parkering och särskild parkering för personer med nedsatt rörelseförmåga finns precis utanför. Lokalen ligger i markplan, entrén mot gatan har breda dubbeldörrar och öppnas automatiskt. Ingen tröskel.

BOY KONSTHALLS HISTORIA

IMG_1690_edited.jpg

Boy konsthall startades 2017 av systrarna Sara och Maja Östebro, båda uppväxta i Bollebygd.

Utgångspunkten var att undersöka vad som händer när Bollebygd blir en plats där ny samtidskonst skapas och vad kan konsten göra för utvecklingen lokalt?

Förutom att här arrangera utställningar och husera en småskalig konsthantverksbutik driver vi ett residensprogram där konstnärer bjuds in för att skapa nya verk med Bollebygd som backdrop. 

KULTURNÄMNDEN, VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN 2020:

Boy konsthall har etablerat sig som en aktör med hög konstnärlig kvalitet i ett område som saknar kulturinstitutioner eller konsthallar. Med sin placering i ett köpcentrum i Bollebygd når man en publik som inte nödvändigtvis själva sökt sig till samtidskonsten. Boy konsthall har under de här åren fått medfinansiering från både kommun och kommunalförbund och upparbetat ett stort förtroende i konstvärlden. Ett initiativ som väsentligt ökat tillgången till samtidskonst av hög kvalitet för invånarna utanför storstaden. 

UTBILDNINGSNÄMNDEN, BOLLEBYGDS KOMMUN 2023:

Sara och Maja Östebro på Boy konsthall bidrar med en stor dos av högkvalitativ samtidskonst till Bollebygd. Med sin konsthall är de djärva, kreativa och framåtsyftande och sätter Bollebygd på den kulturella kartan i Västsverige. De visar att konst kan ha en plats även i mindre samhällen och konsthallen blir såväl ett besöksmål som något att vara stolta över.

bottom of page